Pages

2007. október 27., szombat

Ajánlás

Érdekes, szép könyvek elsősorban hölgy olvasók figyelmébe!


LOUDEN, JENNIFER - NŐK KÖNYVE

ENNYIVEL MINDENKI TARTOZIK MAGÁNAK, AVAGY AMI JÁR ÖNNEK



A gondoskodás minden nő számára természetes és ösztönös dolog, mindaddig, amíg mások felé irányul. Saját magunkat már nehezebb kényeztetni, mert nincs rá időnk, önző dolognak tűnik, vagy egyszerűen, mert túl fáradtak vagyunk.

Ez a könyv több mint 200 "receptet" és reformötletet tartalmaz az önkiteljesedéshez, az ellazuláshoz, az önkényeztetéshez; és azoknaka nőknek szól, akik túl elfoglaltak ahhoz, hogy a saját jólétükkel foglalkozzanak.





BAHRAMPOUR, TARA - VISSZATÉRÉS IRÁNBA


A Visszatérés Iránba három generáció és két kultúra találkozásának története, de mindenkinek szól, aki keresi a helyét a világban. Tara Bahrampour családjában a kétnejű nagyapa egy feudális társadalom jómódú tagja, az apa az Egyesült Államokban végzett építész, amerikai popsztár feleséggel. Tara és testvérei nem mindennapi családjukban hozzászoktak a kétféle életstílushoz, majd megtapasztalták a két kultúra összeférhetetlenségét is - otthon, az utcán és az iskolában. Az 1979-es iráni forradalom legvéresebb napjaiban az akkor tizenegy éves Tarának még sikerült elmenekülnie az országból. Csupán néhány bőröndöt és az emlékeit vihette magával. Az Amerikában töltött másfél évtized után ő volt az első, aki visszatért Iránba, hogy felnőttként felkutassa a család gyökereit, de a hatóságok ellenségessége miatt hontalan lett.

A fiatal újságírónő megindítóan őszintén, humorral, öniróniával, személyes hangon és korát meghazudtoló élettapasztalattal számol be két kultúra drámai összecsapásáról, amiben élt, és ami egyre inkább meghatározója lesz a mi életünknek is.



Hogy felkészülten várjuk a karácsonyt!

PEASE, ALLAN - PEASE, BARBARA -KARÁCSONYI FEGYVERSZÜNET

MIÉRT NYŰGÖS A FÉRFI? MITŐL BORUL KI A NŐ?


Közeleg a karácsony. Azt se tudjuk, hol áll a fejünk. Még gyorsan be kell fejezni egy határidős munkát, aztán ajándékot kell venni, bevásárolni az ünnepekre, kiválasztani a karácsonyfát, megírni az ajándékkísérő kártyákat. Fel van adva a lecke mindkét félnek: nőnek és férfinak egyaránt. Ünnepi készülődéskor jó esély van rá, hogy a legapróbb nézeteltérésből is kiadós vihar kerekedik.

A Karácsonyi fegyverszünet című könyv mély emberismerettel, bőséges tapasztalattal és sok-sok humorral ad tanácsokat az ünnepi vészhelyzetekre. Hogy boldogabb és békésebb legyen a karácsony. Aki azt állítja, hogy férfi és nő egyforma, az még nem látott karácsonyi ajándékot csomagoló férfit. Honnan ismerhetjük fel, melyik ajándékunkat adta a férjünk? Onnan, hogy ütvefúró alakú, és még a bolti szatyorban van.

A jókedvű karácsony titka az, ha az ember jókedvű.


Nincsenek megjegyzések: